Can Caló... una residència pensada perquè t'hi sentis com a casa
Centre col·laborador de l'Institut Català d'Assistència i Serveis Socials (ICASS)
Generalitat de Catalunya

On som?

Aiguafreda... un poble amb un clima ideal per gaudir de la 3a edat amb salut

Us pot interessar...

Una situació immillorable: Aiguafreda

Aiguafreda està situada en una idíl·lica vall que formen les depressions faldes del Montseny i els cingles de Bertí que es rendeixen a la falla del Congost. Voltada de típiques muntanyes, que li donen aire de pessebre, amb el Tagamanent i el Puigfred com a sentinelles que guaiten i vetllen el seu somni de pau, tranquil·litat i benaurança. Rodejada d'espesses capes de pins i alzines verdes tot l'any, i cenyida per tres rius d'aigües cantadores, amb abundància de fonts i racons de gran bellesa.

Aiguafreda és la muntanya per excel·lència, amb un paisatge únic que han plasmat i reflectit nombrosos artistes i pintors. Té una altitud de 400 metres al pla i afavorida d'un clima privilegiat: moderat a l'hivern i fresc a l'estiu per l'aire de la marinada suau que bufa. Poble recomanat per a la salut dels infants i també per a la gent gran. Ideal per a la caminada i l'excursionisme que hi té la fita tots els caps de setmana. A un pas de Barcelona (49 km) i de Granollers i Vic (20 km) ben comunicada per ferrocarril i autovia, amb un servei regular d'autobús Vic-Barcelona amb tres parades dins la població.

La història d'Aiguafreda és ben antiga: des de la via pretoriana dels romans amb el testimoni dels sis mil·liaris descoberts, fins a la cripta romanovisigoda d'Aiguafreda de Dalt. Però ja abans, en el període neolític, hi trobem la petjada humana amb els cinc dòlmans de Serra de l'Àrea i les Pinedes, el menhir de Perafita i les muralles ibèriques. Tot just fa uns anys que vàrem celebrar els 1.100 anys de la fundació de Sant Martí del Congost (Aiguafreda de Dalt) per la gran abadessa Emma, filla del mític Guifré el Pilós. Però el poble de baix que ara coneixem és relativament modern i es va formar al llarg del camí ral. D'això fa una mica més de tres-cents anys. Primer va ser conegut com "Les Ferreries" i es va aglutinar a l'entorn de la capella de la Concepció, patrona del nou poblat. Més tard, i de forma definitiva, va prendre el nom d'Aiguafreda que era el de la Quadra o Municipi.

Actualment té un 2.000 habitants que a l'estiu es dupliquen per l'afluència d'estiuejants que hi tenen la segona residència. Aiguafreda disposa, com correspon a un poble viu i modern, de tots els serveis: religiosos, sanitaris i assistencials, educatius i culturals, bancaris i comercials, industrials i turístics.

Aiguafreda és un poble acollidor, ideal per fer-hi estada tot l'any, i gaudir de benestar i tranquil·litat i bona salut: condicions que avui són necessàries per fugir de les presses i complicacions dels nostres dies.

joomla template 1.6
template joomla